Комсомольский лицей №1

Online

Всього на сайті:
  • 11 гостей
Нові користувачі:
  • Бережна Олександра
  • illusha_chernushev
  • Адміністратор
Міжнародний день рідної мови
(0 Голосів)
Написав Адміністратор   
21 лютого 2024

Міжнародний день рідної мови

Мова – то серце народу, гине мова – гине народ! До Міжнародного дня рідної мови активно долучилися діти 1-4 класів. Вшановуючи красу і багатство рідної мови класні спільноти початкової ланки створили творчі проєкти, фотоквести, вікторини, квести - вистави, математичні дослідження.

Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. (Олесь Гончар) 

Посилання

У Міжнародний день рідної мови здобувачі освіти 5-11 класів КЗ «Слобожанський ліцей №1» взяли участь у цікавих мовно-літературних квестах, інтелектуально-розважальних іграх, мовних квестах, створили цікаві інформаційні відеоролики, адже рідна мова для кожної людини – це важливий елемент культурної свідомості. Мова накопичує досвід і традиції попередніх поколінь і передає їх нащадкам, тому важливо берегти свою рідну мову.

Саме зараз наша Батьківщина, свобода, мова потребують захисту. Право бути господарем на власній землі, розмовляти рідною мовою, жити у своїй країні українці захищають зі зброєю в руках. Сьогодні українська мова єднає нас у боротьбі проти ворога і веде до Перемоги!

Разом до перемоги!

Все буде Україна!

Посилання

Події останніх двох років стали поштовхом для переосмислення ролі рідної мови в житті кожного українця. Вона стала оберегом, символом єдності, маркером ідентичності.

Саме ця ідея є лейтмотивом висловлень учнів 6-7 класів під час віртуального мотиваційного інтерв'ю "Я українець! Моя мова - українська!", проведеного вчителями української мови та літератури, зарубіжної літератури О. ЛАШКОВОЮ та В. ЮНАШЕВОЮ.

        Посилання

До Міжнародного дня рідної мови учні 9 класів разом з вчителями зарубіжної літератури ЮНАШЕВОЮ В.А. та ЛАШКОВОЮ О.А. провели серед спільноти 8-11 класів, їхніх батьків, знайомих опитування про вживання української мови з метою дослідити ставлення до рідної мови, рівень послуговування українською мовою в різних сферах життя до війни та зараз.

       Посилання

Просвітницький відеопроєкт "Плекаймо рідну мову!", що створили учні 9-х класів під керівництвом ЛАШКОВОЇ О.А. та ЮНАШЕВОЇ В.А., покликаний нагадати, що ми можемо пишатися своєю мовою – унікальною, багатою, виразною, емоційною, співочою, дотепною; закликати до збереження чистоти української мови без суржику, російських покручів, іншомовних слів.

      Посилання

 

 

Додати коментар

Захисний код
Відновити